Bedre indeklima – også om vinteren

Leder du efter en rigtig god energikilde til dit sommerhus, kolonihavehus eller helårsbolig, hvor du kan få en behagelig temperatur hele året rundt – uanset vejret udenfor?

Så er en varmepumpe en rigtig god investering, der er værd at overveje – dels, fordi den er billig i drift, men også i installation.

Det kræver en KMO-certificeret installatør at installere en varmepumpe – hos Hakom Solutions kan vi hjælpe dig med det gennem rådgivning, montering, installation samt service af din nye varmepumpe.

Hvordan kan vi hjælpe dig?

 • Rådgivning ved valg af luft til luft varmepumpe, som passer dit til behov
 • Levering, montering og installation af varmepumpen
 • Lovpligtigt serviceeftersyn

Få tilbud og rådgivning på en varmepumpe

  [dynamichidden dynamicname "CF7_get_post_var key='title'"]

  [honeypot email]

  indeklima-graf

  Hvordan virker en varmepumpe?

  Luft til luft varmepumper virker ved, at udedelen optager energien fra luften udenfor og omdanner den til varme, der tilføres den luft, som efterfølgende fordeles inde i huset med indedelens indbyggede blæser. Varmepumpens indedele monteres oftest i husets største opholdsrum.

  Uanset om du ønsker 22 grader, mens der er frostgrader eller 18 grader under hedebølge, så kan varmepumpen regulere temperaturen og give et behageligt indeklima.

  Det vil sige at uanset årstiden, så vil du altid kunne have den helt rigtige temperatur. Det giver rigtig god mening i et sommerhus, da det ofte kan stå tomt i nogle uger eller måneder. Specielt om vinteren, hvor der ofte kan forekomme frost. De fleste varmepumper har mulighed for at køre i dvale-tilstand på ca. 8 grader og kan medvirke til at man slipper for frostskader indendørs.

  Minimer “sommerhus-lugten

  Når du vælger at få installeret en varmepumpe med luftrensnings- og filtreringssystemer, forbedrer du sommerhusets indeklima og nedsætter “sommerhuslugten” som ofte følger med, når huset ikke har været taget i brug i en periode.

  En anden fordel er, at du også mindsker risikoen for allergi og astma, da der i de fleste luft til luft varmepumper er et pollenfilter, som sikrer at det er en renere luft, der cirkulerer inde i huset.

  Det er som man kender det ved bilen, hvor der også er et pollenfilter – dette filter bør skiftes som minimum én gang om året og det kan klares med en fast serviceaftale.

  En tredje fordel er, at det er med til at reducere CO₂-udslippet og gøre Danmark grønnere. Luft til luft varmepumper leverer energien den bruger 3 til 5 gange igen.

  indeklima-sommerhus
  indeklima-wifi

  Varmepumper med WiFi

  Nyere modeller kommer med WiFi præinstalleret i deres systemer, som gør det muligt at styre og regulere varmen, uden at man behøver fysisk at være tilstede i sommerhuset. Ved nogle ældre modeller er dette et tilkøb.

  Det er en god idé at opvarme huset inden man ankommer, specielt hvis det har været i dvale henover vinteren.

  De fleste varmepumper kan køre på 8 grader uanset temperaturen og vejret udenfor – så selv ved det koldeste frostvejr, vil man kunne holde boligen frostfrit.

  For at være sikker på at huset er opvarmet på forhånd, anbefaler vi at man skruer op for varmen til 21 eller 22 grader et døgn før man ankommer via app’en.

  Om sommeren kan man omvendt nedkøle sommerhuset, så man kan ankomme til et køligere sommerhus.

  Støjer en luft til luft varmepumpe?

  Vores kunder stiller ofte spørgsmål til støjniveauet for luft til luft varmepumper. Dette afhænger af hvilken model, der er valgt, men det generelle svar er dog, at en varmepumpe støjer mindre end en opvaskemaskine.

  Mange varmepumper har det man kalder for night-mode, hvor man kan sænke støjen i nattetimerne, uden at nedsætte effektiviteten.

  Husk en serviceaftale

  Når du skal investere i en luft til luft varmepumpe, er det lovpligtigt at få foretaget service på varmepumpen minimum én gang om året af en KMO-tekniker.

  Det er vigtigt, at varmepumpen vedligeholdes for at sikre dig at den kører så optimalt som muligt. Du bør derfor tage det alvorligt at få anskaffet en serviceaftale og at den overholdes. Hakom Solutions’ KMO-teknikere udfører service på varmepumper med fast aftale.

  indeklima-varmepumpe

  Udfyld formularen:

   [honeypot email]